Wijnkaart restaurant

Ontdek een verfijnde selectie van topwijnen

Bubbels

Huis Champagne Gilsèle Devavry 'Prestige'
60% Chardonnay - 20% Pinot Noir - 20% Pinot Meunier

€ 12/60

Huis Champagne Gisèle Devavry 'Rosé Brut'
56% Chardonnay - 16% Pinot Meunier - 16% Pinot Noir - 12% Coteaux Champenois

€ 14/65

Huis Champagne Gilsèle Devavry 'Blanc de Blanc'
geselecteerd van de oudste stokken uit de wijngaard van de Chardonnay druif

€ 65

Huis Champagne Gisèle Devavry Brut 'Grand Cru'
100% Pinot Noir

€ 70

Huis Champagne Gisèle Devavry 'Cuvée Achille'
70% Chardonnay - 10% Pinot Noir - 20% Pinot Meunier

€ 75

Huis Champagne Gisèle Devavry 'Millésime 2011'
70% Chardonnay - 20% Pinot Noir - 10% Pinot Meunier

€ 75

Champagne Cuvée Carbon Brut
46% Chardonnay - 24% Pinot Noir - 30% Pinot Meunier

€ 250

Champagne Carbon 'Blanc de Blanc Millésime 2012'
Chardonnay

€ 275

Champagne Cuvée Carbon Rosé
46% Chardonnay - 24% Pinot Noir - 30% Pinot Meunier

€ 300

Witte wijnen

België - Linden

Pure White Grüner Veltliner - Wijnkasteel Vandeurzen Linden 2018
Grüner Veltliner - 6 weken vatrijpîng op nieuwe Franse en Amerikaanse eiken vaten

€ 6/35

Pure White Chardonnay USA - Wijnkasteel Vandeurzen Linden 2018
Chardonnay - 6 maanden vatrijping op nieuwe Amerikaanse vaten

€ 6/35

Pure White Chardonnay Prestige - Wijnkasteel Vandeurzen Linden 2018
Chardonnay - 6 maanden vatrijping op nieuwe Franse vaten
BRONZEN MEDAILLE BESTE BELGISCHE WIJN 2018

€ 7/43

Pure White Albariño - Wijnkasteel Vandeurzen Linden 2019
 

€ 7/43

Duitsland

Von Winning - Pfalz Riesling Trocken “Win Win” - 2017
Druif: Riesling van 3 verschillende grand cru regio's (Reiterpfad, Kalkofen, Kieselberg)
Regio: Pfalz (Zuid-Westen Duitsland)
Smaak: heel frisse, mineraalrijke wijn die gefocust is op zijn fruitigheid
Lagering: inox

 

€ 41

Spanje

Clos Pons Sisquella - 2016
Druiven: 70% Garnacha Blanca - 30% Albarino
Regio: Costers del Segre (Noord-Oosten van Spanje)
Smaak: expressief wit, elegant met intense fruitsmaken, vanille en eik die op het einde nasmaken
Lagering: 4 maanden vatrijping gekregen met om de 14 dagen batonnage

€ 36

Adegas Terra de Asorei - Nai e Señora - 2019
Druiven: Albariño
Regio: Galicië (Noord-Westen van Spanje)
Smaak: heel frisse, mineraalrjke wijn die gefocust is op zijn fruitigheid
Lagering: inox

€ 47

Italië

Skok Pinot Grigio - 2019
Druif: Pinot Grigio
Regio: Veneto (Noord-Oosten Italië)
Smaak: een zinderende neus van nootjes, beboterde toast, abrikoos en perzik. Mediumbody. Soepel en elegant in de mond.
Lagering: de druiven ondergaan een zeer zachte persing. Vinificatie en verdere veroudering op inox curves gedurende een ruimte tijd rijping 'sur lie'.

 

€ 34

Bramito del Cervo 2019 - Antinori (Castello della Sala)
Druif: Chardonnay
Regio: Orvieto (Umbrië, Centraal-Italië)
Smaak: licht goudgele wijn met een bouquet van zomerfruit en een zuiver Chardonnay karakter, met mooie hints van vanille. De smaak is zacht, met een mooie balans en een verfijnde structuur.
Lagering: De Chardonnay druiven worden onmiddellijk na de pluk gekoeld in speciale tanks. Fermentatie in vaten waar de malolactische gisting zal plaatsvinden. Een deel van de wijn rijpt gedurende 5 maanden in eikenhouten vaten. Een ander deel wordt onmiddellijk na de gisting in roestvrije stalen tanks gepompt waar hij gedurende 12 maanden op zijn fijne droesem rust.

€ 42

Frankrijk

Pouilly-Fumé 'Tradition' 2018 - Domaine Serge Dagueneau & Filles 
Druif: Sauvignon Blanc
Regio: Pouilly-sur-Loire en St. Andelain (Centre-Loire, Noord-Westen Frankrijk)
Smaak: heel mooie fruitige aroma's die worden ondersteund door pittige zuren
Lagering. De druiven worden na de oogst gelijk ontsteeld en geperst. Koude schilinweking gedurende 24 uren en alcoholische fermentatie onder gecontroleerde temperaturen. Hierna rijpt de wijn tot aan de botteling 'sur lie' met wekelijkse battonage.

€ 38

Pouilly-Fuissé 'Les crays Eric Forest' - 2018
Druif: Chardonnay
Regio: Vergison (Pouilly-Fuissé, Mâconnais, Bourgogne, Noord-Oosten Frankrijk)
Smaak: mooi mineralisch, complex en expressief, in de neus een heel rijke stijl zoals rijpe vruchten, ananas en boter.
Lagering: De druiventrossen worden handmatig geoogst en zacht geperst. Rijping en opvoeding geschiedt in contact met de fijne gistsporen gedurende 10 tot 15 maanden in eikenhouten vaten waarbij de inzet van SO2 tot een minimum beperkt wordt. De botteling geschiedt op basis van valdruk, zonder tussenkomst van een pomp en de wijnen worden in principe niet gefilterd.

€ 63

Condrieu “La Petite Côte” - Domaine Yves Cuilleron - 2018
Druif: Viognier
Regio: Condrieu (Noordelijke Rhône, Zuid-Oosten Frankrijk)
Smaak: frisse en fruitige wijn die rond en soepel is met een kruidige afdronk
Lagering: 9 maanden houtlagering, zorgt voor een mooie diepgang

€ 75

Rode wijnen

België - Linden

Pure Red Pinot Noir - Wijnkasteel Vandeurzen 2018
Lagering: 6 maanden vatrijping op nieuwe Franse eiken vaten

€ 7/43

Pure Red Cuvée - Wijnkasteel Vandeurzen 2018
Lagering: 9 maanden vatrijping op nieuwe Franse en Amerikaanse eiken vaten
Smaak: Lekker bij de iets kruidigere gerechtjes

€ 6/35

Pure Red Tempranillo prestige - Wijnkasteel Vandeurzen 2018
Lagering: 18 maanden gerijpt op eikenhouten vaten waarvan 9 op Franse en nog eens 9 op Amerikaanse eiken vaten

€ 8/45

Spanje

I Tant Montsant 2017
Druif: Garnatxa Negra
Regio: Montsant (Noord-Oosten Spanje)
Smaak: rijper fruit, kruidig, tannines die mooi verweven zijn met de wijn
Lagering: 10 maanden gelagerd waarvan 33% gerijpt op nieuwe Franse vaten

€ 41

Bodegas Luis Canas 'reserva' - 2013
Druif: 95% Tempranillo, 5% graciano (40 jaar oude stokken)
Regio: Rioja (Noord-Spanje)
Smaak: medium bodied, leder in de neus, fijne tannines en een mooie kruidigheid
Lagering: De druiven worden koud gemacereerd gedurende 72 uren bij aankomst in de wijnkelder. Ze ondergaan gisting bij 26°C in gesloten cementtanks onder constante thermische regeling, waarbij de most dagelijks moet worden gepompt. Spontane malolactische gisting vindt na 45 dagen plaats. Daarna wordt de wijn 18 maanden houtgelagerd op Franse en Amerikaanse vaten. 

€ 48

Pago de los Capellanes 'Reserva' - 2015
Druif: Tempranillo
Regio: Ribera del Duero (Noord-Spanje)
Smaak: mooi samenspel tussen tannines en zuren
Lagering: 14 maanden houtlagering

€ 77

Frankrijk

Château Haut Blanville 'Elégante' - 2015
Druiven: Syrah, Mourvèdre, Grenache, Cinsault
Regio: Grès de Montpellier (Languedoc, Zuid-Frankrijk)
Smaak: robijnrode kleur in het glas. Aroma's van cassis, vanille en botertoetsen. Kruidige aroma's dankzij de dominante Syrah. Lange, aanhoudende finale.
Lagering: Manuele oogst gevolgd door een koude pre-fermentaire maceratie, gevolgd door een traditionele vinificatie methode met een manuele pigeage. De verschillende wijnen rijpen gedurende 24 maanden op eiken vaten.

€ 36

Château Tour Baladoz 2016 - Saint-Emilion Grand Cru
Druiven: 80% Merlot, 15% Cabernet Franc, 5% Cabernet Sauvignon
Regio: Saint-émilion (Bordeaux, Zuid-Westen Frankrijk)
Smaak: De overheersende merlot druif geeft aan Château Tour Baladoz zijn donkere kleur en zijn expressieve neus van rood fruit met een elegante houttoets; het is een krachtige wijn, soepel in de mond maar met een mooie materie en structuur.
Lagering: 12 à 18 maanden in eikenhouten vaten (gemiddeld 50% nieuw)

€ 49

Gevrey Chambertin 'La Justice' 2016 - René Bouvier 
Druif: Pinot Noir
Regio: Gevrey Chamertin (Côte de Nuits, Bourgogne, Noord-Oosten Frankrijk)
Smaak: is een diep robijnrode wijn met paarse tonen. De wijn is helder en doorzichtig met elegante aroma's van rijp zwart fruit en viooltjes met een hint van kruiden. De complexe wijn is rijk en levendig met een fraaie structuur en een soepele en zijdezachte smaak.
Lagering: 18 maanden in eikenhouten vaten

€ 85

Château Haut-Bages Libéral 2015 - Cinquièmes Grand Cru
Druiven: 71% Cabernet Sauvignon, 29% Merlot
Regio: Pauillac (Bordeaux, Zuid-Westen Frankrijk)
Smaak: veel tannines, intens, besachtig fruit gecombineerd met cederhout
Lagering: 16 maanden in eikenhouten vaten waarvan 40% nieuwe vaten

 

€ 87

Gigondas 'Les Grames' 2017 - Domaine des Espiers
Druiven: 65% Grenache Noir, 35% Syrah 
Regio: Gigondas (Zuidelijke Rhône, Zuid-Centraal Frankrijk)
Smaak: aroma's van rood fruit met frambozen, zwarte en witte peper, zwarte kersen, een vleugje vanille en een streepje kruidigheid. Stevige mondaanzet gevolgd door een mooie portie fruit en rijpe tannines. Aanhoudende afdronk met een kruidige finale.
Lagering: Deze biologische wijnen worden gekarakteriseerd door hun structuur van krachtige tannines verzacht met subtiele aroma's van rood fruit en kruiden. De wijn wordt gedurende 6 maanden gerijpt in Franse eikenhouten vaten van 600 liter.

€49

Italië

Chianti Classico Peppoli 2018 - Antinori
Druiven: 90% Sangiovese 10% Merlot & Syrah
Regio: Chianti Classico (Toscane, Noord-Westen Italië)
Smaak: De geuren van kersen worden in een later stadium pas duidelijk, gevolgd door tonen van chocolade en vanille. Het fruit van de donkere bosbessen is bepalend in de smaak, gevolgd door zachte en zoete tannines en een ietwat vlezige afdronk.
Lagering: 9 maanden op eikenhouten vaten

€ 38

Rosso di Mpontalcino 2015 - Poggio Antico
Druiven: Sangiovese
Regio: Montalcino (Toscane, Noord-Westen Italië)
Smaak: intense robijnrode kleur met een aangenaam boeket van verse frambozen, rode bessen en zoethout. De smaak is krachtig en vol, genereus en goed uitgebalanceerd.
Lagering: De Rosso di Montalcino van Poggio Antico onderging een rijping in Franse eiken vaten gedurende 12 maanden en vervolgens nog eens 4 maanden extra in eigen fles.

 

€ 52

Amarone Della Valpolicella 2015 - Le Calendre
Druiven: 70% Corvina & Corvinone, 20% Rondinella, 5% Molinari
Regio: Valcpolicella (Veneto, Noord-Oosten Italië)
Smaak: De wijn heeft een intense robijnrode kleur en wordt meer granaatrood met de leeftijd. De neus is krachtig en aanhoudend met aroma's van rijp fruit, kersenconfituur en lichte kruiden. Zacht en aangenaam in de mond met een super mooie structuur en fluweelzachte tannines.
Lagering: De allerbeste druiven worden manueel geselecteerd en worden gedroogd op houten rekken voor 120 dagen in een speciale droogkamer. Zachte persing gebeurt midden februari, gevolgd door een trage maceratie in inoxen cuves met periodiek overpompen van de wijn. De wijn wordt dan gelagerd in speciale grote eiken vaten.

 

€ 61

Petresco 2013 - Podere Le Cinciole 
Druif: Sangiovese
Regio: Toscane (Noord-Westen Italië)
Smaak: robijnrode kleur. Een uitgesproken neus van maraschinokersen, theeblaadjes en wat vanille. Stevige tannines, een karrenvracht aan rood fruit en mooi verweven houten toetsen in de mond.
Lagering: De alcoholische vergisting gebeurt in cementen cuves. Opvoeding gedurende 18 maanden op garriques en 12 maanden op fles. De teelt gebeurt volgens de principes van de biologische wijnbouw.

€ 69